divendres, 12 de desembre de 2008

Madeira 2006


L'illa de Madeira es troba en l'Oceà Atlàntic a 990 km. (535 milles nàutiques) al sud-oest de Lisboa. Madeira és un grup d'illes que comprenen la gran illa de Madeira, la petita illa de Porto Santo i tres illots deshabitats : Ilheu Chao, Deserta Gran i Ilheu de Bugio. Les illes presenten molts lloms d'origen volcànic i la costa de Madeira és rocosa i abrupta amb molts congosts de lava que van al mar. La costa nord de Madeira és molt impressionant amb elevacions de fins a 6.5km sobre el nivell del mar. El seu origen volcànic es pot veure en l'interior que és bastant muntanyenc i amb corrents de lava que es perden en els penya-segats del litoral. Cabo Guirao a l'oest de la capital Funchal és el segon penya-segat més alt del món. En l'interior el Pico Ruivo és el punt més alt de la illa (1.862 m.) seguit del pic Arieiro (1.810 m.). Aquests dos pics oferixen unes vistes espectaculars de les altres muntanyes i de la resta de la illa. L'origen volcànic implica que no hagi platges, no obstant això existeix una petita platja, Prainha, prop del poble de Canical a l'est de la illa. Madeira té 58km de llarg i 23km d'ample. Porto Santo és molt més petita, amb només 14 km. de llarg i 5 km. d'ample. En Porto Santo hi ha fabuloses platges de sorra daurada.
Madeira junt amb l'illa de La Palma es el lloc ideal per fer senderisme amb molts Km. de senderes senyalitzades, a mes comta amb un del majors boscos de lurisilva del continent.

Hotel Oceans Garden. Es l'hotel on vam estar es dalt d'un llom a les afores de Funchal (4,5 km. ), hi ha una parada d'autobus a la porta. Te unes vistes espectaculars sobre el acantilat i la ciutat de Funchal. Es un hotel molt acollidor i un tracte molt amable, es bastant nou i cuan nosaltres i vam ser no hi avia massa gent, teniem la piscina i el jacutzi per nosaltres sols.

Els jardins estaben molt cuidats amb gran cuantitat de plantes autòctones.

La piscina i el jacutzi, cuan arribàvem al final del dia estabem sols.

La gran terrassa amb vistes.

Al restaurant es menjaba de categoria.

Funchal es una ciutat petita i costeruda com la major part de l'illa, esta molt cuidada i la gent es mol amable i simpatica.Las carreras do Monte, es llancen en esta mena de carretons costavall carregats de turistes agosserats.

Els carrers estan tots empedrats i molt nets.Una de les poques platjes que te l'illa esta a Funchal.


Els tipics carres de pescadors ara destinats a restaurants i artistes.


Posta de sol desde la terrassa del hotel.

Vista per el mati.

Mercado do LabradoresJardi Botanic. Esta a Funchal i ha un teleferic que et porta fins dalt a la muntanya on esta.Levada do Risco i 25 Fontes. Es una excursió per anar fent boca.


Levada do Risco
25 Fontes


Del pico Areiro al pico Ruivo


Paisatje volcanic
Amplies vistes amb mar de nuvols


Tunels excavats a la roca

Cim del Pico Ruivo. de 1862 m.

Cim del pico Arieiro de 1810 m.

Punta de Sao Lorenzo

Machico es un petit i tranquil poble on vam parar a dinar despres de acabar l'excursió de la Punta de Sao Lorenzo.

Platja de codols negres


Parc nacional de Queimada declarat per l'unesco com a patrimoni de l'humanitat te un dels majors boscos de laurisilva.
Cami dels Calderaos
Calderao VerdeCalderao do Inferno


A la tarde les boires donen un aspecte fantasmagòric.


Cabo Guirao

Son els 2º acantilats mes alts d'Europa.Porto Moniz

Es un dels pobles mes turistics de l'illa.


Piscines naturals