dimecres, 6 de maig de 2009

El Tossal d'Engrillo (1.071 m.)

Circuit per pujar al Tossal d'Engrillo. No es precisament el mes curt però si que es altament recomanable perquè transcorre per magnífics prats i boscos d'alzines i pi negre, i a mes te unes magnifiques panoràmiques sobre la Terra Alta i un vertiginós descens pel baixador d'en Valero.
Un magnifica excursió per no perdresela.

Itinerari : Mas de Sotorres - Pujador de la Mala Dona - Mas de Les Creuetes del Lloà - Coll de la Gilaberta - Coll d'Atans - Montasgre d'Horta - Tossal d'Engrilló - Baixador de Valero - Mas de Sotorres.

Sortim del Mas de Sotorres.


Prats de ruelles amb el final del barranc del Canaletes al fons.

Boscos d'alzines.

Les Roques d'en Benet.

La muntanya de Sant Salvador a Horta de Sant Joan.

Caracteristic paisatge del Port.

Les roques Cambretes.

El Tossal d'Engrillo.

El congost del Canaletes.

Sant Salvador d'Horta.

El pas de la Mala Dona.



Pins tombats per el temporal de vent del hivern.

Les Roques d'en Benet.

Bosc d'alzines.

Les roques.

La Punta del Aigua al davant i el barranc de Cubars a l'esquerra.

Guapa formacio botanica que invita a estirarse a sobre llastima que punxa.



Runes del mas de les Creuetes del Lloà.

Coll de la Gilaberta.

Punta del Aigua des de el coll de la Gilaberta.

El Tossal d'Engrillo.

Font del Montsagre d'Horta.

Montsagre de Pauls.

Horta desde el tossal.

La pista que puja al Tossal per el Montsagre de Pauls.

Magnifiques panoramiques.

El tossal d'Engrillo (1.071 m.).

Baixant a buscar el baixador de Valero.


El Tossal.


Al peu del baixador de Valero.

El baixador es ralment impresionat.



Les roques ja arribant al mas de Sotorres final de l'excursio.

Perfil del recorregut.


Descarregar track AQUI.



2 comentaris:

Angel ha dit...

Fantástic recorregut! Mel apunto, a bon segur que el farem.

Angel ha dit...

¡Hola! Voldría anar la setmana vinent a fer aquest recorregut pero no tinc molt clar com arrivar al punt d'inici.

Conec la pista de la franqueta, s'hi pot arrivar desde allí?

Gràcies.