dimecres, 10 de juny de 2009

El Monastrio de Piedra

Els dies 31 de maig i 1 de juny vam fer una de les excursions mes esperades de l'Agrupació concretament l'ascensiò al Moncayo el punt mes alt d'el sistema ibèric i la visita al Monasterio de Piedra i el Monasterio de Veruela. Un total de 27 participants per una de les millors excursions de l'Agrupació.

Avui veurem el Monasterio de Piedra i Calatayud. Fem una mica d'historia.

En el sistema ibèric, on corre el riu Pedra salvant desnivells mitjançant salts d'aigua, es va assentar allí en el segle XII l'ordre del Cister, fundant el Monestir de Pedra. . . . En el any 1195, tretze monjos Cistercienses, provinents del Monestir de Poblet, van fundar aquest Monestir, que es va pagar amb les donacions realitzades per Alfonso II i Pedro II el Catòlic. Diversos Pontífexs van atorgar protecció al monestir des de Inocencio III, que va expedir una butlla en 1201 a favor
del successor del primer abat, fins a Inocencio III, amb altra butlla en l'any 1212 confirmant totes les possessions anteriors. Després de la desamortización de Mendizábal va sofrir l'abandó fins que va passar a mans privades, que van transformar part de les dependències en un hotel i van condicionar l'entorn natural.

Amagat entre les abruptes serres del Sistema Ibèric, situat en el terme municipal de Nuévalos, en la província de Saragossa, el parc natural del Monestir de Pedra ens oferix una de les experiències més gratificants que es poden trobar en el món, en un recorregut de dues hores i mitjana per un vergel insòlit entorn de l'aigua i el seu moviment en cascades i grutas. Es una
excursió a una de les curiositats naturals més extraordinàries d'Europa.
Desprès el nostre amic i soci Miguel ens va dur a fer una visita turística per el casc antic de Calatayud el seu poble natal, que va ser el complement perfecte per un dia perfecte.

Vam visitar el archifamos Hostal de La Dolores totalment restaurat i que s'ha convertit en un restaurant hotelet que val la pena de visitar.I això es tot per avui, desprès d'un dia de relax vindrà l'ascensió al Moncayo però això es un altra historia.