dilluns, 15 de juny de 2009

Monasterio de Veruela

Desprès de baixar del Moncayo i de un bon dinar, ens disposem a visitar el Monasterio de Veruela per acabar d'arrodonir el cap de setmana, i la veritat es que com tot el que vam fer el dia anterior avui tampoc ens a decepcionat i la visita, amb les explicacions de Jordi ha estat molt mes interessant.
Aquí poso una mica de resum de la historia del Monestir
El Monasterio de Veruela està situat als peus del Moncayo, a la petita població de Vera del Moncayo, entre Borja i Tarazona.
Es tracta d'una abadia cistercenc del segle XII, construïda pels monjos de l'orde del Cister després de rebre la donació de les valls de Veruela i Maderuelo per part de Don Pedro de Atares.
El Monestir de Veruela està envoltat per una muralla hexagonal d'aproximadament 1 km de perímetre. Una porta amb una Torre medieval dóna accés a un camí arbrat que acaba a la portada romànica de l'església del segle XII.
Al centre del Monestir de Veruela es troba el claustre, d'estil gòtic i construït a finals del segle XIV. És un dels elements emblemàtics del monestir, i al seu voltant s'organitzen església, sala capitular, Cilla, refectori i altres dependències.
En una de les cel les del monestir nou es va allotjar Gustavo Adolfo Becquer a 1863-1864, trobant inspiració per escriure les seves cèlebres "Cartas desde mi celda". El Monestir de Veruela deu sens dubte part de la seva fama a la presència del poeta.