dissabte, 13 de novembre de 2010

Les mines de sal de Cardona

El dia 10 d'octubre toca sortida de l'agrupació, en concret la pujada al Pedraforca, una sortida que ja vam aplaçar un cop al juny i que aquest cop també aplaçarem dons el temps pinta malament.
Tota la setmana que donen mal-temps per el pont del Pilar però com que no s'atreveixen a dir-ho obertament diuen que hi hauran finestres de bon temps, i nosaltres ens decidim a anar-hi a veure si ha sort.
Sortim de Mora el dissabte al tard amb direcció a Saldes, de moment no plou i fem tot el camí amb algun plugim pero de moment sembla que va aguantant, un cop arribem es cuan comença el mal temps i es passa tota la nit plovent, al mati esta tot boirós i continua plovent. Ens reunim al bar del càmping Repòs del Pedraforca i mentres esmorzem decidim que ja que no podem pujar al Pedra i ja que estem aquí podem anar a les mines de sal de Cardona.

La Muntanya de sal de Cardona és una meravella natural i un indret únic al mon que amaga en el seu interior una antiga explotació minera ( les antigues instal.lacions de la Mina Nieves ).

El recinte Mina Nieves fou una de les explotacions de sals potàssiques més importants d'Europa fins a l'any 1990.


Equipats amb un casc miner, entrarem a l'interior de la Muntanya per recórrer uns 500 m de galeries, on podrem gaudir de les espectaculars estalactites i estalagmites, així com de les diferents vetes de sals: sòdiques, potàssiques i magnèsiques.
És una visita ideal per anar tota la família: els grans podrem gaudir i admirar un paisatge subterrani desconegut fins el moment, i els més petits viuran una aventura memorable.
Al sortir continua plovent, ara toca buscar un lloc per dinar.

A part de les pròpies mines, el recinte compta amb una part destinada al museu, on s'ofereix una visió global d'aquesta explotació minera, tan des del punt de vista geològic, mineral, botànic i històric. Podrem també contemplar els pous d'extracció i la seva maquinària i un bar on anirem a dinar i donarem per acabada la visita.